Uzený losos s avokádem

Uzený losos s avokádem

Ingredience (6 porcí):

  • 2 zralá avokáda
  • šťávu z 1 citronu
  • 250g uzeného lososa
  • hrstku lístků estragonu nebo trochu sušeného
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíci kaparů, okapaných


Postup:

Oloupaná avokáda zbavte jader, nakrájejte na kousky a smíchejte s polovinou citronové šťávy.
Stočte plátky uzeného lososa, úhledně je poskládejte na talíře a posypte avokádem. Přikryté je můžete uložit až na hodinu do lednice. Na zálivku smíchejte estragon, zakysanou smetanu a zbytek citronové šťávy. Těsně před podáváním přelijte lososa zálivkou a posypte kapary. Jezte s celozrnným chlebem.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz