Zapečené brambory s makrelou

Zapečené brambory s makrelou

Ingredience (4 porce):

  • 6 velkých brambor
  • 3–4 lžíce čerstvého strouhaného křenu, krenexu, případně majonézy s křenem
  • 150ml nízkotučného mléka, ohřátého
  • svazek jarní cibulky, nasekané
  • 6 plátků uzené makrely bez kůže, rozmělněné
  • případně sůl a pepř na dochucení


Postup: 

Vydrhnuté neloupané brambory uvařte doměk­ka. (Můžete je i propíchat a deset minut ,mikrovlnit‘ při nejvyšším výkonu; v půlce vaření je obraťte.) Pak je podélně rozpulte a lžičkou vydlabejte dřeň tak, aby vznikla jakási mistička. Přede­hřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň. Vidličkou rozmačkejte bramborovou dřeň s křenem nebo majonézou a mlékem; výsledkem by měla být krémovitá směs. Do té pak vetřete cibulku a kousky ryby. Podle chuti osolte, opepřete a směsí naplňte bramborové misky. Položte na plech, vyložený případně pečicím papírem, dejte do trouby a pět minut zapékejte, až se brambory prohřejí a zezlátnou. 

 

Zdroj: www.apetitonline.cz