Ingredience (4 porce):
- 6 velkých brambor
- 3–4 lžíce čerstvého strouhaného křenu, krenexu, případně majonézy s křenem
- 150ml nízkotučného mléka, ohřátého
- svazek jarní cibulky, nasekané
- 6 plátků uzené makrely bez kůže, rozmělněné
- případně sůl a pepř na dochucení
Postup:
Vydrhnuté neloupané brambory uvařte doměkka. (Můžete je i propíchat a deset minut ,mikrovlnit‘ při nejvyšším výkonu; v půlce vaření je obraťte.) Pak je podélně rozpulte a lžičkou vydlabejte dřeň tak, aby vznikla jakási mistička. Předehřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň. Vidličkou rozmačkejte bramborovou dřeň s křenem nebo majonézou a mlékem; výsledkem by měla být krémovitá směs. Do té pak vetřete cibulku a kousky ryby. Podle chuti osolte, opepřete a směsí naplňte bramborové misky. Položte na plech, vyložený případně pečicím papírem, dejte do trouby a pět minut zapékejte, až se brambory prohřejí a zezlátnou.
Zdroj: www.apetitonline.cz