Ingredience:
- batáty 3–4 ks
- šťáva a kůra z 1 bio citronu
- med 1 lžíce
- máslo 125 g
- uzená paprika 1/2 lžičky
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- nasekaný pórek (nebo cibule) 1 hrnek
- česnek 2 stroužky
- fenykl (nebo nasekané jablko) 1 bulva
- hladká mouka 3 lžíce
- bílé víno 1 sklenice
- smetana (nebo mléko) 1 hrnek
- bílá ryba (makrela, hejk, doráda), nakrájená na kousky 500g
- mražený hrášek 3/4 hrnku
- petrželka, nasekaná 2 lžíce
- tymián, nasekaný 1 lžíci
- uzené mušle 2 plechovky
Postup:
Neoškrábané batáty upečte nebo uvařte a rozšťouchejte je. Smíchejte s polovinou citronové šťávy a kůry, s medem, 4 lžícemi másla a paprikou. Dochuťte solí a pepřem. Na zbytku másla opečte pórek, nasekaný česnek a fenykl doměkka. Přimíchejte mouku, potom přidejte víno a smetanu a vymíchejte do hladké směsi. Přidejte rybu a zbytek ingrediencí a na mírném ohni vařte 5 minut. Rybí směs přendejte do zapékací mísy a navrch ji pokryjte rozšťouchanými batáty. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut nebo dokud koláč nebude úplně propečený.
Zdroj: www.fresh.iprima.cz