Batátový koláč s rybou

Batátový koláč s rybou

Ingredience:

  • batáty 3–4 ks
  • šťáva a kůra z 1 bio citronu
  • med 1 lžíce
  • máslo 125 g
  • uzená paprika 1/2 lžičky
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • nasekaný pórek (nebo cibule) 1 hrnek
  • česnek 2 stroužky
  • fenykl (nebo nasekané jablko) 1 bulva
  • hladká mouka 3 lžíce
  • bílé víno 1 sklenice
  • smetana (nebo mléko) 1 hrnek
  • bílá ryba (makrela, hejk, doráda), nakrájená na kousky 500g
  • mražený hrášek 3/4 hrnku
  • petrželka, nasekaná 2 lžíce
  • tymián, nasekaný 1 lžíci
  • uzené mušle 2 plechovky

Postup:

Neoškrábané batáty upečte nebo uvařte a rozšťouchejte je. Smíchejte s polovinou citronové šťávy a kůry, s medem, 4 lžícemi másla a paprikou. Dochuťte solí a pepřem. Na zbytku másla opečte pórek, nasekaný česnek a fenykl doměkka. Přimíchejte mouku, potom přidejte víno a smetanu a vymíchejte do hladké směsi. Přidejte rybu a zbytek ingrediencí a na mírném ohni vařte 5 minut. Rybí směs přendejte do zapékací mísy a navrch ji pokryjte rozšťouchanými batáty. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut nebo dokud koláč nebude úplně propečený.

 

Zdroj: www.fresh.iprima.cz