Ingredience:
- 2 čerstvé pražmy
- mořská sůl v mlýnku
- černý pepř v mlýnku
- 1 a 1/2 citrónu
- čerstvé oregano
- olivový olej
- 1 cibule
- 100 g sušených rajčat v oleji
- hrst bílého chleba bez kůrky
- 2 lžíce červeného vinného octa
- hrst kapar
- oregano
- čerstvá petrželka
Postup:
Vykuchané, umyté a osušené ryby z obou stran osolíme a opepříme. 1 citrón omyjeme, nakrájíme na měsíčky a spolu s několika větvičkami oregana vložíme dovnitř ryb. Poté rybu z obou stran pokapeme olivovým olejem, který po rybě rozetřeme a grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 6 minut.
Cibuli nasekáme nadrobno a vložíme do větší mísy. Přidáme sušená rajčata a pečivo bez kůrky nakrájené na kostky. Přilijeme větší množství olivového oleje, vinný ocet a vše důkladně promícháme. Poté přidáme kapary nakrájené na menší kousky. Ochutíme solí, mletým černým pepřem a šťávou z poloviny citrónu. Na závěr přidáme hrst čerstvých nadrobno nasekaných bylinek (oregana a petrželky) a ještě jednou důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu olivového oleje.
www.kuchynelidlu.cz