Grilovaná pražma se salsou ze sušených rajčat

Grilovaná pražma se salsou ze sušených rajčat

Ingredience:

  • 2 čerstvé pražmy
  • mořská sůl v mlýnku
  • černý pepř v mlýnku
  • 1 a 1/2 citrónu
  • čerstvé oregano
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 100 g sušených rajčat v oleji
  • hrst bílého chleba bez kůrky
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • hrst kapar
  • oregano
  • čerstvá petrželka

 

Postup: 

Vykuchané, umyté a osušené ryby z obou stran osolíme a opepříme. 1 citrón omyjeme, nakrájíme na měsíčky a spolu s několika větvičkami oregana vložíme dovnitř ryb. Poté rybu z obou stran pokapeme olivovým olejem, který po rybě rozetřeme a grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 6 minut.

Cibuli nasekáme nadrobno a vložíme do větší mísy. Přidáme sušená rajčata a pečivo bez kůrky nakrájené na kostky. Přilijeme větší množství olivového oleje,  vinný ocet a vše důkladně promícháme. Poté přidáme kapary nakrájené na menší kousky. Ochutíme solí, mletým černým pepřem a šťávou z poloviny citrónu. Na závěr přidáme hrst čerstvých nadrobno nasekaných bylinek (oregana a petrželky) a ještě jednou důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu olivového oleje.

 

www.kuchynelidlu.cz