Pstruh se žampiony, cuketou a smetanovým dresinkem

Pstruh se žampiony, cuketou a smetanovým dresinkem

Ingredience:

  • 2 čerstvé pstruhy
  • 100 g větších žampiónů
  • 1 cuketu
  • pepř
  • mořská sůl 
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • 2 citróny
  • čerstvá bazalka
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce medu
  • čerstvá pažitka
  • čerstvá petrželová nať

 Postup:

Očištěné žampiony nakrájíme na půlky a cuketu na silnější kolečka. Zeleninu v misce smícháme a ochutíme pepřem a mořskou solí. Pokapeme olivovým olejem, přidáme dva nastrouhané stroužky česneku a kůru z poloviny citrónu, který jsme před strouháním spařili horkou vodou. Vše důkladně promícháme a necháme chvilku odležet. Nakonec zeleninu ugrilujeme na rozpáleném grilu.Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Z obou stran je potřeme trochou olivového oleje. Ochutíme solí a pepřem. Citrón nakrájíme na měsíčky a vložíme do pstruha spolu s lístky čerstvé bazalky. Grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran. V misce smícháme zakysanou smetanu, kůru a šťávu z poloviny citrónu a lžíci medu. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme hrst nasekaných bylinek a důkladně promícháme. 

 

Zdroj: www.kuchynelidlu.cz