Ingredience:
- 2 čerstvé pstruhy
- 100 g větších žampiónů
- 1 cuketu
- pepř
- mořská sůl
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- 2 citróny
- čerstvá bazalka
- 200 ml zakysané smetany
- 1 lžíce medu
- čerstvá pažitka
- čerstvá petrželová nať
Postup:
Očištěné žampiony nakrájíme na půlky a cuketu na silnější kolečka. Zeleninu v misce smícháme a ochutíme pepřem a mořskou solí. Pokapeme olivovým olejem, přidáme dva nastrouhané stroužky česneku a kůru z poloviny citrónu, který jsme před strouháním spařili horkou vodou. Vše důkladně promícháme a necháme chvilku odležet. Nakonec zeleninu ugrilujeme na rozpáleném grilu.Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Z obou stran je potřeme trochou olivového oleje. Ochutíme solí a pepřem. Citrón nakrájíme na měsíčky a vložíme do pstruha spolu s lístky čerstvé bazalky. Grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran. V misce smícháme zakysanou smetanu, kůru a šťávu z poloviny citrónu a lžíci medu. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme hrst nasekaných bylinek a důkladně promícháme.
Zdroj: www.kuchynelidlu.cz