Okoun nilský s tymiánem a salátem z rajčat

Okoun nilský s tymiánem a salátem z rajčat

Ingredience:

  • Okoun nilský 600 gramů
  • tymián 4 snítky
  • rajčátka cherry 500 gramů
  • česnek 2 stroužky
  • cibulka jarní 2 kusy
  • bazalka 1 hrst
  • ocet Balsamico 3 lžíce
  • olej olivový 4 lžíce
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka

Postup:

Do mísy vlijte balsamico, 3 lžíce oleje a prošlehejte vidličkou. Přidejte rozpůlená rajčata, na plátky nakrájený česnek, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nasekanou bazalku. Osolte, opepřete a promíchejte.

Okouna osolte, opepřete, posypte nasekaným tymiánem a zakápněte olivovým olejem. Na pánvi rozpalte zbylý olej a opečte rybu z obou stran lehce dozlatova. Podávejte s rajčatovým salátem.

 

 Zdroj: www.igurmet.cz