Mořský vlk grilovaný v alobalu

Mořský vlk grilovaný v alobalu

Ingredience:

  • 4 ks mořského vlka cca 400 g
  • 1 citrón
  • 8 stroužků česneku
  • 200 g míchaných salátů
  • 200 g vařených brambor
  • sůl
  • olivový olej
  • balzamikový ocet

Postup:

Vykuchaného mořského vlka omyjeme pod tekoucí vodou. Na rybě ponecháme šupiny, protože ty zabrání přilnutí k alobalu. Naplníme ji plátkem citrónu a rozdrceným stroužkem česneku. Alobal potřeme olejem a rybu zabalíme tak, aby neunikala pára.

Vložíme na gril a pečeme 20-30 minut mimo žhavou zónu. Gril musí být zaklopený. Po upečení rybu opatrně vybalíme a naporcujeme.

Maso je dobré ještě dochutit špetkou mořské soli a pokapat olivovým olejem. Tento způsob přípravy je velmi šetrný a dietní. Jako příloha jsou ideální grilované plátky předvařených brambor nebo listový salát.

 

Zdroj: www.kuchynelidlu.cz