Ingredience:
- 4 ks mořského vlka cca 400 g
- 1 citrón
- 8 stroužků česneku
- 200 g míchaných salátů
- 200 g vařených brambor
- sůl
- olivový olej
- balzamikový ocet
Postup:
Vykuchaného mořského vlka omyjeme pod tekoucí vodou. Na rybě ponecháme šupiny, protože ty zabrání přilnutí k alobalu. Naplníme ji plátkem citrónu a rozdrceným stroužkem česneku. Alobal potřeme olejem a rybu zabalíme tak, aby neunikala pára.
Vložíme na gril a pečeme 20-30 minut mimo žhavou zónu. Gril musí být zaklopený. Po upečení rybu opatrně vybalíme a naporcujeme.
Maso je dobré ještě dochutit špetkou mořské soli a pokapat olivovým olejem. Tento způsob přípravy je velmi šetrný a dietní. Jako příloha jsou ideální grilované plátky předvařených brambor nebo listový salát.
Zdroj: www.kuchynelidlu.cz