Ingredience:
- 2 filety tresky
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 větší cibule
- 75 g másla
- 250 g žampiónů
- Sekaná petržel
- Sekaný kopr
- Sekaná pažitka
- 125 ml světlého piva
- Lžíce strouhanky
- Sůl a pepř
Postup:
Filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme pár minut odležet. Na pánvi rozehřejem kousek másla a zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme na plátky nakrájené žampióny a dalších 5 minut dusíme. Osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky. Zapékací formu vymažeme máslem, do formy dáme polovinu zeleninové směsi, na kterou položíme filety a navrstvíme druhou polovinu směsi. Vše opatrně zalijeme pivem a posypeme storuhankou. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut.