Treska se žampiony a pivem

Treska se žampiony a pivem

Ingredience:

  • 2 filety tresky
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 větší cibule
  • 75 g másla
  • 250 g žampiónů
  • Sekaná petržel
  • Sekaný kopr
  • Sekaná pažitka
  • 125 ml světlého piva
  • Lžíce strouhanky
  • Sůl a pepř

Postup:

Filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme pár minut odležet. Na pánvi rozehřejem kousek másla a zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme na plátky nakrájené žampióny a dalších 5 minut dusíme. Osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky. Zapékací formu vymažeme máslem, do formy dáme polovinu zeleninové směsi, na kterou položíme filety a navrstvíme druhou polovinu směsi. Vše opatrně zalijeme pivem a posypeme storuhankou. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut.