Ingredience:
- ropušnice
- jarní cibulka 4 ks
- šalotka 2 ks
- česnek 1 stroužek
- čerstvý zázvor
- červená chilli paprička
- sójová omáčka
- sezamový olej
- rýžový ocet
- hnědý cukr
- rostlinný olej
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
Připravte si zeleninovou směs: jarní cibulky nakrájejte našikmo, přidejte stejně nakrájené šalotky, česnek, zázvor a chilli papričku. Promíchejte. Na omáčku smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, hnědý cukr, sůl a rýžový ocet. Rybu prořízněte na dvou místech, osolte a opepřete a naplňte částí zeleninové směsi. Zbytek zeleniny položte na alobal, pak vložte rybu, posypte zase zeleninou, polijte omáčkou, zabalte a dejte na gril. Pečte 10–15 minut. Pak sundejte a nechte odležet. Rybu vyndejte z alobalu, nandejte na talíř a posypte vypečenou zeleninou. Na závěr pokapejte horkým olejem a podávejte.
Zdroj: www.fresh.iprima.cz