Ropušnice v páře

Ropušnice v páře

Ingredience:

  • ropušnice
  • jarní cibulka 4 ks
  • šalotka 2 ks
  • česnek 1 stroužek
  • čerstvý zázvor
  • červená chilli paprička
  • sójová omáčka
  • sezamový olej
  • rýžový ocet
  • hnědý cukr
  • rostlinný olej
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Připravte si zeleninovou směs: jarní cibulky nakrájejte našikmo, přidejte stejně nakrájené šalotky, česnek, zázvor a chilli papričku. Promíchejte. Na omáčku smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, hnědý cukr, sůl a rýžový ocet. Rybu prořízněte na dvou místech, osolte a opepřete a naplňte částí zeleninové směsi. Zbytek zeleniny položte na alobal, pak vložte rybu, posypte zase zeleninou, polijte omáčkou, zabalte a dejte na gril. Pečte 10–15 minut. Pak sundejte a nechte odležet. Rybu vyndejte z alobalu, nandejte na talíř a posypte vypečenou zeleninou. Na závěr pokapejte horkým olejem a podávejte.

 

Zdroj: www.fresh.iprima.cz