Ingredience:
- svatojakubské mušle
- pařížské žampiony
- rukola
- šalotka 1/2 ks
- česnek 1/2 stroužku
- telecí šťáva
- balzamikový ocet
- máslo
- ořechový olej
- olivový olej
- petrželka
- sůl
- pepř
Postup:
V kastrůlku rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Přidejte pokrájené žampiony, osolte a opepřete a nechte restovat. Přidejte petrželku, promíchejte a kastrůlek dejte stranou. Na pánvičce rozehřejte olivový olej s trochou másla a orestujte na něm mušle. Orestované mušle vyndejte stranou a do pánve přidejte telecí šťávu, ořechový olej a kapku balzamikového octa. Nechte spojit. Na talíř nandejte houby, na ně položte orestované mušle, ozdobte čerstvou rukolou a zalijte šťávou s ořechovým olejem.
Zdroj: www.fresh.iprima.cz