Ingredience:
- ryba svatého Petra (filety)
- velká rajčata 5 ks
- cuketa
- česnek 1 stroužek
- tymián
- rozmarýn
- petrželka
- máslo
- citronová šťáva
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
Rajčata spařte, oloupejte, rozpulte a zbavte jádřinců. Vložte na pekáč vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete, ozdobte lístky tymiánu a rozmarýnu, pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby předehřáté na 100 stupňů. Nechte péct asi dvě hodiny. V misce smíchejte olej, petrželku, rozmarýn a nakrájený česnek. Vysušená rajčata přendejte na talíř a pokapejte je marinádou. Rybu vyfiletujte, očistěte a zbavte kůže. Osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte rybu z obou stran. Přidejte pár koleček cukety, kterou jste osolili a opepřili. Pak rybu i cuketu vyndejte stranou a k vypečené šťávě přidejte ještě kousek másla a pár kapek citronové šťávy. Cuketu a rajčata prokládejte na talíř, přidejte upečenou rybu, zalijte šťávou a pokapejte zbytkem marinády.
Zdroj: www.fresh.iprima.cz