Ingredience:
- avokádo 1 ks
- červená cibule 1/2 ks
- cherry rajčátka 1 hrst
- tuňák v olivovém oleji 120 g
- čerstvý koriandr 1 hrst
- olivový olej 1 lžíce
- čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte na co nejjemnější plátky. Pro jemnější chuť je lepší ji trošku prosolit a chvíli nechat odležet na prkýnku. Tím ji nejen ochutíte, ale ještě k tomu i změkne. Avokádo oloupejte, rozpulte, vyndejte z něj pecku a nakrájejte společně s rajčaty na přibližně stejně velké kostky a dejte je do misky s cibulí a tuňákem. Přidejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a čerstvě namletý pepř. Vše opravdu zlehka promíchejte, aby zůstaly zachovány všechny textury. Úplně nakonec nakrájejte čerstvý koriandr a přidejte na salát.
Zdroj: www.fresh.iprima.cz