Salát z avokáda a rajčat s tuňákem

Salát z avokáda a rajčat s tuňákem

Ingredience:

  • avokádo 1 ks
  • červená cibule 1/2 ks
  • cherry rajčátka 1 hrst
  • tuňák v olivovém oleji 120 g
  • čerstvý koriandr 1 hrst
  • olivový olej 1 lžíce
  • čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
  • sůl
  • pepř

Postup:

Cibuli nakrájejte na co nejjemnější plátky. Pro jemnější chuť je lepší ji trošku prosolit a chvíli nechat odležet na prkýnku. Tím ji nejen ochutíte, ale ještě k tomu i změkne. Avokádo oloupejte, rozpulte, vyndejte z něj pecku a nakrájejte společně s rajčaty na přibližně stejně velké kostky a dejte je do misky s cibulí a tuňákem. Přidejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a čerstvě namletý pepř. Vše opravdu zlehka promíchejte, aby zůstaly zachovány všechny textury. Úplně nakonec nakrájejte čerstvý koriandr a přidejte na salát.

 

Zdroj: www.fresh.iprima.cz