Ingredience:
- máslo 100g
- hladká mouka 200g
- netučný tvaroh 100g
- vejce 1 ks
- špetka soli
NÁPLŇ A POLEVA:
- kapusta 700g
- olej 1 lžíce
- bílé víno 4 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- muškátový oříšek
- sušená rajčata 70g
- uzený losos 150g
- smetana 100 ml
- crème fraîche 100g
- vejce 3 ks
- cherry rajčátka 150g
Postup:
Na těsto nasekejte máslo a prohněťte s ostatními přísadami. Z těsta vytvarujte kouli, zabalte do fólie a dejte na 1 hodinu do chladna. Formu vytřete máslem. Troubu rozehřejte na 200 °C. Na pracovní ploše poprášené moukou rozválejte těsto a vyložte jím formu. Těsto vícekrát propíchejte vidličkou a předpékejte na středním stupni asi 10 minut. Po vyjmutí nechte vychladnout. Na náplň očistěte kapustu, opláchněte a odstřeďte dosucha. Nakrájejte ji na kousky (potřebujete asi 500 g). V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm kapustu. Podlijte bílým vínem, osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem. Duste do poloměkka. Nasekejte sušená rajčata, uzeného lososa rozdělte na menší kousky. Ve smetaně a crème fraîche rozšlehejte vejce, dochuťte solí a pepřem. Směs spojte s kapustou a nasekanými rajčaty. Omyjte cherry rajčátka, rozpulte je a odstraňte vnitřek. Náplň rozprostřete na korpus, navrch upravte rajčátka a quiche pečte na prostředním stupni asi 40 minut.
Zdroj: www.fresh.iprima.cz