Koláč s uzeným lososem a kapustou

Koláč s uzeným lososem a kapustou

Ingredience:

  • máslo 100g
  • hladká mouka 200g
  • netučný tvaroh 100g
  • vejce 1 ks
  • špetka soli

NÁPLŇ A POLEVA:

  • kapusta 700g
  • olej 1 lžíce
  • bílé víno 4 lžíce
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • muškátový oříšek
  • sušená rajčata 70g
  • uzený losos 150g
  • smetana 100 ml
  • crème fraîche 100g
  • vejce 3 ks
  • cherry rajčátka 150g

Postup:

Na těsto nasekejte máslo a prohněťte s ostatními přísadami. Z těsta vytvarujte kouli, zabalte do fólie a dejte na 1 hodinu do chladna. Formu vytřete máslem. Troubu rozehřejte na 200 °C. Na pracovní ploše poprášené moukou rozválejte těsto a vyložte jím formu. Těsto vícekrát propíchejte vidličkou a předpékejte na středním stupni asi 10 minut. Po vyjmutí nechte vychladnout. Na náplň očistěte kapustu, opláchněte a odstřeďte dosucha. Nakrájejte ji na kousky (potřebujete asi 500 g). V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm kapustu. Podlijte bílým vínem, osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem. Duste do poloměkka. Nasekejte sušená rajčata, uzeného lososa rozdělte na menší kousky. Ve smetaně a crème fraîche rozšlehejte vejce, dochuťte solí a pepřem. Směs spojte s kapustou a nasekanými rajčaty. Omyjte cherry rajčátka, rozpulte je a odstraňte vnitřek. Náplň rozprostřete na korpus, navrch upravte rajčátka a quiche pečte na prostředním stupni asi 40 minut.

 

Zdroj: www.fresh.iprima.cz