Ingredience (2 porce):
- 2 menší čerstvé mořské ryby (například sardinky), zbavené hlavy a vykuchané
- 1kg čerstvých špenátových lístků
- 50g piniových jadérek nebo mandlí
- 2 velké citrony
- olivový olej na opékání, nejlépe light
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Ryby propláchněte pod tekoucí vodou a pak je vně i uvnitř důkladně osušte. Citrony nakrájejte na tenké plátky. Piniová jedérka nebo mandle vsypte na silnostěnnou nepřilnavou pánev a krátce je nasucho opražte (budou mít výraznější chuť). Špenátové lístky důkladně propláchněte a nechte okapat. Do pánvičky po piniích kápněte trochu oleje, rozehřejte ho, vsypte špenát a nechte ho asi tři minuty zavadnout. Osolte, opepřete a udržujte v teple. Grilovací pánev potřete olejem a opečte na ní osolené a opepřené ryby, z každé strany tři až čtyři minuty. Můžete je také ogrilovat na mřížce přímo v troubě. Podávejte na ‚podestýlce‘ ze špenátu, pinií a citronu.
Zdroj: www.apetitonline.cz