Ingredience:
- pražma 2 celé ryby (po 600–700 g)
- cibule 500 g
- česnek 1 stroužek
- cherry rajčátka na větvičce20 ks
- čerstvá hladkolistá petržel1 svazek
- bílé víno 50 ml
- čerstvý tymián několik snítek
- bobkový list 2 ks
- olivový olej
- sůl a mletý pepř
Postup:
Oloupanou cibuli nakrájejte na klínky a na olivovém oleji 5 minut opékejte. Vykuchanou a očištěnou pražmu vytřete rozetřeným česnekem, osolte, opepřete a vložte snítku tymiánu a jeden bobkový list. Pekáček vyložte opečenou cibulí, zasypte sekanou petrželkou, osolte a opepřete. Na směs položte ryby, které obložte rajčátky, zbytkem bylinek a vše zastříkněte vínem. Pečte 30 minut při 170 °C. Po 15 minutách ryby otočte. Rajčátka můžete péct i se stonky. Podávejte s bramborem nebo s rýží.
Zdroj: www.fresh.iprima.cz