Pražma pečená na cibuli a cherry rajčátkách

Pražma pečená na cibuli a cherry rajčátkách

Ingredience:

  • pražma 2 celé ryby (po 600–700 g)
  • cibule 500 g
  • česnek 1 stroužek
  • cherry rajčátka na větvičce20 ks
  • čerstvá hladkolistá petržel1 svazek
  • bílé víno 50 ml
  • čerstvý tymián několik snítek
  • bobkový list 2 ks
  • olivový olej
  • sůl a mletý pepř

Postup:

Oloupanou cibuli nakrájejte na klínky a na olivovém oleji 5 minut opékejte. Vykuchanou a očištěnou pražmu vytřete rozetřeným česnekem, osolte, opepřete a vložte snítku tymiánu a jeden bobkový list. Pekáček vyložte opečenou cibulí, zasypte sekanou petrželkou, osolte a opepřete. Na směs položte ryby, které obložte rajčátky, zbytkem bylinek a vše zastříkněte vínem. Pečte 30 minut při 170 °C. Po 15 minutách ryby otočte. Rajčátka můžete péct i se stonky. Podávejte s bramborem nebo s rýží.

 

Zdroj: www.fresh.iprima.cz