Ingredience (4 porce):
- 500g zbylých vařených brambor nebo bramborové kaše
- 400g lososa
- 150g mraženého hrášku, rozmraženého
- 1 lžíci tatarské omáčky
- sůl a pepř na dochucení
- asi 3 lžíce hladké mouky na pomoučnění
- olivového olej nebo jiný jemný rostlinný olej na smažení
- hrst mátových lístků, nahrubo posekaných
- nebo 1 lžíci sušené, rozemnuté
- citron na pokapání
Postup:
Brambory rozmačkejte na kaši. V míse rozdělte lososa na kousky a odstraňte případné zbytky kůže nebo větší kosti. Přidejte hrášek, mátu, tatarku a rozmačkané brambory, opepřete a osolte. Důkladně promíchejte a pomoučněnýma rukama vytvarujte osm placek. Ty pak poprašte moukou. Ve velké pánvi rozpalte na středním plameni olej. Karbanátky smažte ve dvou várkách. Opatrně je otáčejte a smažte po každé straně dozlatova; měly by stačit tři až čtyři minuty. Podávejte s citronem a zeleným salátem.
Zdroj: www.apetitonline.cz