Rybí karbanátky s hráškem a mátou

Rybí karbanátky s hráškem a mátou

Ingredience (4 porce):

  • 500g zbylých vařených brambor nebo bramborové kaše
  • 400g lososa
  • 150g mraženého hrášku, rozmraženého
  • 1 lžíci tatarské omáčky
  • sůl a pepř na dochucení
  • asi 3 lžíce hladké mouky na pomoučnění
  • olivového olej nebo jiný jemný rostlinný olej na smažení
  • hrst mátových lístků, nahrubo posekaných
  • nebo 1 lžíci sušené, rozemnuté
  • citron na pokapání


Postup: 

Brambory rozmačkejte na kaši. V míse rozdělte lososa na kousky a odstraňte případné zbytky kůže nebo větší kosti. Přidejte hrášek, mátu, tatarku a rozmačkané brambory, opepřete a osolte. Důkladně promíchejte a pomoučněnýma rukama vytvarujte osm placek. Ty pak poprašte moukou. Ve velké pánvi rozpalte na středním plameni olej. Karbanátky smažte ve dvou várkách. Opatrně je otáčejte a smaž­te po každé straně dozlatova; měly by stačit tři až čtyři minuty. Podávejte s citronem a zeleným salátem.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz