Pečené plněné brambory

Pečené plněné brambory

Ingredience (4 porce):

  • 4 asi 250g moučné brambory (nebo přiměřené množství menších)
  • 200g uzené ryby bez kůže
  • 6 plátků libovější anglické slaniny nebo bůčku, nakrájené na proužky
  • 10 lžic mléka
  • 50g másla
  • srdíčko (vnitřní část) z kapusty, velmi jemně nakrájené
  • sůl a pepř na dochucení


Postup:

Brambory pečlivě omyjte kartáčkem, ale neloupejte. Propíchejte je vidličkou a položte na talíř vhodný do mikrovlnné trouby, vyložený kuchyňským papírem. ,Mikrovlňte’ šest minut při nejvyšším výkonu, pak otočte a pokračujte ještě sedm minut. Nechte vychladnout. Rybu a slaninu zalijte v misce mlékem, přidejte máslo a v mikrovlnce vařte čtyři minuty při nejvyšším výkonu. Rybí maso rozdělte na lupínky. Ka­pustu povařte tři minuty ve vodě a sceďte. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200?°C. Každou bramboru podélně seřízněte a lžičkou vydlabejte tak, aby vznikly úhledné lodičky. ,Dobytou’ hmotu smíchejte s ostatními suro­vinami, osolte a opepřete. Pomocí lžičky naplňte vydlabané brambory. Jíst se sice dají hned, ale ještě lepší jsou, když je čtvrthodinku zapečete.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz