Ingredience (4 porce):
- 4 asi 250g moučné brambory (nebo přiměřené množství menších)
- 200g uzené ryby bez kůže
- 6 plátků libovější anglické slaniny nebo bůčku, nakrájené na proužky
- 10 lžic mléka
- 50g másla
- srdíčko (vnitřní část) z kapusty, velmi jemně nakrájené
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Brambory pečlivě omyjte kartáčkem, ale neloupejte. Propíchejte je vidličkou a položte na talíř vhodný do mikrovlnné trouby, vyložený kuchyňským papírem. ,Mikrovlňte’ šest minut při nejvyšším výkonu, pak otočte a pokračujte ještě sedm minut. Nechte vychladnout. Rybu a slaninu zalijte v misce mlékem, přidejte máslo a v mikrovlnce vařte čtyři minuty při nejvyšším výkonu. Rybí maso rozdělte na lupínky. Kapustu povařte tři minuty ve vodě a sceďte. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200?°C. Každou bramboru podélně seřízněte a lžičkou vydlabejte tak, aby vznikly úhledné lodičky. ,Dobytou’ hmotu smíchejte s ostatními surovinami, osolte a opepřete. Pomocí lžičky naplňte vydlabané brambory. Jíst se sice dají hned, ale ještě lepší jsou, když je čtvrthodinku zapečete.
Zdroj: www.apetitonline.cz