Grilované krevety se salátem a česnekovou kaší

Grilované krevety se salátem a česnekovou kaší

Ingredience (6 předkrmů):

  • 0,5 kg neloupaných krevet, nejlépe tygřích (zhruba 6 kusů)
  • oloupané stroužky ze dvou paliček česneku
  • špetku kari
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • svazek salátu rukola   
  • 100ml mléka

NA ZAKAPÁNÍ:

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce octa balsamico vecchio
  • sůl podle chuti


Postup: 

Krevety oloupejte tak, aby schránka zůstala jenom na hlavičce a na posledním dílku ocasu. Osolte je, přidejte kari a zalijte olivovým olejem. Nechte v lednici nejméně dvě hodiny marinovat. Do rendlíku nalijte mléko, přihoďte česnek a na mírném plameni ho vařte, dokud nezměkne (trvá to tak čtvrt hodiny). Pak směs propasírujte přes jemný cedník a osolte. Krevety vyndejte z oleje, opepřete a případně dosolte. Potom je zprudka opečte na pánvi. Rukolu opláchněte pod proudem tekoucí vody a pokapejte panenským olivovým olejem i balsamikovým octem. Salátové lístky naaranžujte na talíř, vedle nich dejte nok z česnekové kaše a na něj umístěte krevetu. Dozdobte kapkami olivového oleje a octa.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz