Ingredience (6 předkrmů):
- 0,5 kg neloupaných krevet, nejlépe tygřích (zhruba 6 kusů)
- oloupané stroužky ze dvou paliček česneku
- špetku kari
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- svazek salátu rukola
- 100ml mléka
NA ZAKAPÁNÍ:
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce octa balsamico vecchio
- sůl podle chuti
Postup:
Krevety oloupejte tak, aby schránka zůstala jenom na hlavičce a na posledním dílku ocasu. Osolte je, přidejte kari a zalijte olivovým olejem. Nechte v lednici nejméně dvě hodiny marinovat. Do rendlíku nalijte mléko, přihoďte česnek a na mírném plameni ho vařte, dokud nezměkne (trvá to tak čtvrt hodiny). Pak směs propasírujte přes jemný cedník a osolte. Krevety vyndejte z oleje, opepřete a případně dosolte. Potom je zprudka opečte na pánvi. Rukolu opláchněte pod proudem tekoucí vody a pokapejte panenským olivovým olejem i balsamikovým octem. Salátové lístky naaranžujte na talíř, vedle nich dejte nok z česnekové kaše a na něj umístěte krevetu. Dozdobte kapkami olivového oleje a octa.
Zdroj: www.apetitonline.cz