Naložená bílá ryba

Naložená bílá ryba

Ingredience (2l sklenice):

  • 2kg bílé ryby
  • pepř a sůl

NA OCTOVOU MARINÁDU:

  • 500ml vody
  • 500ml octa

NA KOŘENĚNÝ NÁLEV:

  • 500ml vody
  • 250ml octa
  • 2 lžičky kuliček pepře
  • 2 lžičky kuliček nového koření
  • 2 lžičky hořčičného semínka
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžíci cukru
  • 3 cibule
  • 3 mrkve
  • 3 petržele
  • 1 celer


Postup:

Ryby zbavte šupin, vykuchejte a naporcujte. Děti pak pověřte prosolením masa. Porce uložte na 48 hodin do lednice. Pak je opláchněte. Svařte vodu s octem, nalijte ji na ryby a nechte je dalších 48 hodin odpočívat v chladu. Pak šupináče stáhněte z kůže a vyjměte páteř i větší kosti – činnost jako stvořená pro obratné dětské prsty. Vy mezitím připravte kořeněný nálev: ve vodě s octem povařte nakrájenou zeleninu, koření a cukr. Nakrájejte ryby na kostky či proužky, proložte je zeleninou a zalijte nálevem. K dokonalosti jim už chybí jen několikadenní odležení v chladu.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz