Ingredience (2l sklenice):
- 2kg bílé ryby
- pepř a sůl
NA OCTOVOU MARINÁDU:
- 500ml vody
- 500ml octa
NA KOŘENĚNÝ NÁLEV:
- 500ml vody
- 250ml octa
- 2 lžičky kuliček pepře
- 2 lžičky kuliček nového koření
- 2 lžičky hořčičného semínka
- 4 bobkové listy
- 1 lžíci cukru
- 3 cibule
- 3 mrkve
- 3 petržele
- 1 celer
Postup:
Ryby zbavte šupin, vykuchejte a naporcujte. Děti pak pověřte prosolením masa. Porce uložte na 48 hodin do lednice. Pak je opláchněte. Svařte vodu s octem, nalijte ji na ryby a nechte je dalších 48 hodin odpočívat v chladu. Pak šupináče stáhněte z kůže a vyjměte páteř i větší kosti – činnost jako stvořená pro obratné dětské prsty. Vy mezitím připravte kořeněný nálev: ve vodě s octem povařte nakrájenou zeleninu, koření a cukr. Nakrájejte ryby na kostky či proužky, proložte je zeleninou a zalijte nálevem. K dokonalosti jim už chybí jen několikadenní odležení v chladu.
Zdroj: www.apetitonline.cz