Pečená pražma s citronovou omáčkou a salátem kuskus

Pečená pražma s citronovou omáčkou a salátem kuskus

Ingredience:

  • Pražma (celá ryba nebo filety)

KUSKUS SALÁT:

  • Kuskus
  • Zeleninový vývar
  • Červená kapie
  • Salátová okurka
  • Chcerry rajčátka
  • Citron
  • Jarní cibulka
  • Plátky avokáda

Kuskus připravíme podle návodu se zeleninovým vývarem. Papriku, okurku, rajčátka, avokádo a cibulku nakrájíme na malé kousky a smícháme s kuskusem. Salát nedáváme chladit, ponecháme v pokojové teplotě.

MARINÁDA:

  • 0,125 g másla
  • Bílá cibule
  • 0,25l smetany ke šlehání
  • Šťáva z poloviny citronu
  • Mletý sušený zázvor

Postup:

Na másle lehce osmažíme cibulku, aby jen zesklovatěla. Přidáme smetanu a v horké vodní lázni šleháme společně s citronovou šťávou a zázvorem

Filet z pražmy lehce osolíme a na trošce olivového oleje grilujeme nebo opékáme na pánvi 2­3 min. z každé strany. Můžeme péct i celou pražmu ve středně vyhřáté troubě cca 20 min. Podáváme s kuskusem a citrónovou omáčkou.