Ingredience:
- Pražma (celá ryba nebo filety)
KUSKUS SALÁT:
- Kuskus
- Zeleninový vývar
- Červená kapie
- Salátová okurka
- Chcerry rajčátka
- Citron
- Jarní cibulka
- Plátky avokáda
Kuskus připravíme podle návodu se zeleninovým vývarem. Papriku, okurku, rajčátka, avokádo a cibulku nakrájíme na malé kousky a smícháme s kuskusem. Salát nedáváme chladit, ponecháme v pokojové teplotě.
MARINÁDA:
- 0,125 g másla
- Bílá cibule
- 0,25l smetany ke šlehání
- Šťáva z poloviny citronu
- Mletý sušený zázvor
Postup:
Na másle lehce osmažíme cibulku, aby jen zesklovatěla. Přidáme smetanu a v horké vodní lázni šleháme společně s citronovou šťávou a zázvorem
Filet z pražmy lehce osolíme a na trošce olivového oleje grilujeme nebo opékáme na pánvi 23 min. z každé strany. Můžeme péct i celou pražmu ve středně vyhřáté troubě cca 20 min. Podáváme s kuskusem a citrónovou omáčkou.