Kalamáry s rajčaty

Kalamáry s rajčaty

Ingredience:

  • 6 kalamárů
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 šalotky
  • 4 rajčata
  • Špetka cukru
  • 2 stroužky česneku
  • 125 ml suchého bílého vína
  • 2 lžíce nasekané bazalky
  • Sůl, pepř

Postup:

Kalamáry pokapeme citrónovou šťávou a necháme hodinu marinovat. V pánvi zahřejeme olivový olej a opékáme na něm šalotku, přidáme nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, špetku cukru, nakrájený česnek, osmahneme a podlijeme vínem, přidáme nasekanou bazalku a kalamáry s marinadou. Vše dusíme ještě asi 20 minut, ochutíme solí a pepřem a podáváme. Můžeme podávat s bagetou nebo přimíchat do těstovin.