Ananasová rybí "čína"

Ananasová rybí "čína"

Ingredience (2 porce):

  • pstruh 4 plátky (bez kůže)
  • celer řapíkatý 2 kusy (2 stonky)
  • ananas 4 plátky (čerstvý)
  • olej 2 lžíce (rostlinný)
  • česnek 2 stroužky
  • džus ananasový 1 decilitr
  • sójová omáčka 1 lžíce (světlá)
  • vývar rybí 1 decilitr (nebo voda)
  • škrob bramborový Solamyl 1 lžička
  • paprika feferonka (nakrájená, na ozdobení)


Postup:

Rybí maso, řapíkatý celer a ananas nakrájíme na kousky. V pánvi wok rozpálíme olej, přidáme rybí maso, minutu ho osmažíme ze všech stran a dáme stranou. Pak stejně rychle v pánvi osmahneme ananas s celerem a česnekem nakrájeným na plátky. Přidáme ananasovou šťávu, sójovou omáčku a vývar nebo vodu a povaříme asi 2 minuty na mírném plameni. Pak přilijeme solamyl rozmíchaný v troše vody, vrátíme zpět kousky ryby a rychle prohřejeme.  Směs rozdělíme na talíře, ozdobíme feferonkou a podáváme s rýží.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz