Candát na cibulovém ragů

Candát na cibulovém ragů

Ingredience:

  • 4 filety candáta
  • Olivový olej
  • 1 červená cibule
  • 1 bílá cibule
  • 4 šalotky
  • 4 jarní cibulky
  • 50 g másla
  • 4 lžíce medu
  • 250 ml červeného vína (Merlot)
  • Snítka šalvěje
  • Sůl

Postup:

Filety z candáta na straně kůže nařízneme, pokapeme je olejem a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme cibulové ragú. Všechny druhy cibule nakrájíme na menší kousky a na přepuštěném másle je orestujeme, přidáme med, podlijeme vínem, vložíme šalvěj, osolíme a podusíme, až se víno zredukuje na medovou konzistenci. Na pánvi s pár kapkami oleje candáta opečeme kůží dolů, pak příkon tepla zmírníme a rybu takto pozvolna dopečeme nebo ji obrátíme a dopečeme z druhé strany, osolíme. Porce candáta podáváme s cibulovým ragú.

 

www.ceskatelevize.cz