Ingredience:
- 4 filety candáta
- Olivový olej
- 1 červená cibule
- 1 bílá cibule
- 4 šalotky
- 4 jarní cibulky
- 50 g másla
- 4 lžíce medu
- 250 ml červeného vína (Merlot)
- Snítka šalvěje
- Sůl
Postup:
Filety z candáta na straně kůže nařízneme, pokapeme je olejem a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme cibulové ragú. Všechny druhy cibule nakrájíme na menší kousky a na přepuštěném másle je orestujeme, přidáme med, podlijeme vínem, vložíme šalvěj, osolíme a podusíme, až se víno zredukuje na medovou konzistenci. Na pánvi s pár kapkami oleje candáta opečeme kůží dolů, pak příkon tepla zmírníme a rybu takto pozvolna dopečeme nebo ji obrátíme a dopečeme z druhé strany, osolíme. Porce candáta podáváme s cibulovým ragú.
www.ceskatelevize.cz