Makrelový salát s křupavými krutony

Makrelový salát s křupavými krutony

Ingredience:

  • 4 silné krajíce světlého chleba
  • 11 lžíce olivového oleje
  • 450g uzené makrely
  • 300g baleného salátu
  • 4–6 lžic hotové zálivky s jogurtem a koprem


Postup:

Předehřejte troubu na 200?°C, horkovzdušnou na 180?°C. Krajíce chleba nakrájejte na kostičky a pokapejte olivovým olejem. Rozprostřete kostičky na plech a pečte čtvrt hodiny, až budou zlatavé a křupavé. (Můžete je opéct i na pánvi.) Z makrely vyberte maso a natrhejte ho na větší kousky. Smíchejte se salátem a přelijte hotovou zálivkou s jogurtem a koprem. Na závěr přidejte teplé chlebové krutony.  

 

Zdroj: www.apetitonline.cz