Chřest, losos a špenát

Chřest, losos a špenát

Ingredience:

  • 4 kousky lososa
  • 200g chřestu
  • bílé fazole z 11 400g konzervy, scezené a propláchnuté
  • 4 velké hrsti čerstvého špenátu
  • sůl a pepř na dochucení (nemusí být)


NA ZÁLIVKU:

  • 6 lžic olivového oleje
  • šťávu z 1 citronu
  • 2 lžíce hrubozrnné (kremžské) hořčice


Postup:

Do hrnce dejte napařovací vložku, nalijte pod ni vařící vodu a postavte na sporák tak, aby se voda stále mírně vařila. Na podložku dejte filátka lososa (můžete je podle chuti osolit a opepřit), přikryjte poklicí a nechte vařit asi tři minuty, dokud maso nezesvětlá. Stonky chřestu oloupejte škrabkou na brambory a přidejte je k rybě. Společně povařte v páře ještě čtyři až pět minut, aby chřest zkřehl a losos byl uvařený. Mezitím prošlehejte suroviny na zálivku. Do mísy vsypte fazole a špenát, přidejte povařený chřest a přimíchejte zálivku. Směs rozdělte na talíře a nahoru položte kousky lososa.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz