Cípal na asijském salátu s koriandrem, jarní cibulkou a limetkou

Cípal na asijském salátu s koriandrem, jarní cibulkou a limetkou

Suroviny:

  • 500g filátek z cípala

MARINÁDA

  • 30ml tamarindové pasty
  • 15ml sojové omáčky
  • Šťáva z 1 limetky
  • 1ks čili papričky na jemno
  • 2,5cm zázvoru nastrouhat
  • Čerstvý koriandr
  • Citronová tráva velmi jemně nasekaná

ASIJSKÝ SALÁT

  • Blanšírovaný salát Pak Choi,
  • Výhonky Mungo
  • Nabobtnalé houby Shitake,
  • Drcené arašídy
  • Jarní cibulka
  • Lístky koriandru

ZÁLIVKA

  • Sezamový olej s rýžovým octem
  • Třtinový cukr
  • Limetková šťáva
  • Strouhaný zázvor, čili dle chuti

Postup:

Filátka z cípala marinujte 4 hodiny v marinádě. Poté grilujte na mírném ohni a položte na asijský salát. Vše přelijte limetkovou zálivkou