Ingredience (4 porce):
- sezamové semínko
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 2 limetky
- 8 sépií
- 4 ks citrónové trávy
- svazek čerstvého koriandru
- sůl
- olivový olej
- 150 g hub shii take
- olivový olej
- pepř
- sůl
- směs listových salátů a čerstvý mladý špenát
Postup:
Sezamové semínko nasucho opražíme a smícháme s chilli omáčkou a limetkovou šťávou.
Nakrájené sépie smícháme s najemno nakrájenou citronovou trávou, koriandrem, přidáme olivový olej a sůl. Necháme chvilku odležet a poté zprudka a krátce opečeme na olivovém oleji, necháme vychladnout.
Na kloboučku shii take houby uděláme nožem křížek a na rozpáleném oleji je osmažíme, necháme okapat, osolíme a opepříme. Listové saláty omyjeme a necháme okapat a vychladnout. Na talíř servírujeme salát, houby, zalijeme dresinkem a navrch klademe sépie.
Zdroj: www.ceskatelevize.cz