Krevety v sýrové omáčce

Krevety v sýrové omáčce

Ingredience (4 porce):

  • krevety 1 balení (mražené)
  • máslo 50 gramů
  • cibule 1 kus (menší)
  • česnek 3 stroužky
  • smetana na vaření 150 mililitrů
  • mouka pšeničná hladká 1 lžíce
  • sýr tvrdý 200 gramů (nastrouhaný - eidam, niva)
  • šťáva citronová
  • pepř mletý
  • sůl

 
Postup:

Máslo rozpusťte na pánvi, přidejte najemno nakrájenou cibulku a pokrájený česnek. Až cibule zesklovatí, poprašte ji moukou a nechte zpěnit. Přilijte smetanu, přiveďte k varu a chvíli povařte. Ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. V kastrůlku prohřejte krevety a vložte je do omáčky, zamíchejte, zmírněte teplotu a přidejte sýr. Stále míchejte, dokud se sýr v omáčce nerozpustí. Podávejte s čerstvou bagetkou.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz