Ingredience (4 porce):
- krevety 1 balení (mražené)
- máslo 50 gramů
- cibule 1 kus (menší)
- česnek 3 stroužky
- smetana na vaření 150 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- sýr tvrdý 200 gramů (nastrouhaný - eidam, niva)
- šťáva citronová
- pepř mletý
- sůl
Postup:
Máslo rozpusťte na pánvi, přidejte najemno nakrájenou cibulku a pokrájený česnek. Až cibule zesklovatí, poprašte ji moukou a nechte zpěnit. Přilijte smetanu, přiveďte k varu a chvíli povařte. Ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. V kastrůlku prohřejte krevety a vložte je do omáčky, zamíchejte, zmírněte teplotu a přidejte sýr. Stále míchejte, dokud se sýr v omáčce nerozpustí. Podávejte s čerstvou bagetkou.
Zdroj: www.chutastyl.cz