Ingredience (4 porce):
- candát 800 gramů (filety bez kůže)
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- jablka 150 gramů (oloupaná, bez jádřinců)
- vejce 1 kus
- víno bílé 1 decilitr
- mléko 0,5 decilitrů
- tuk (na smažení)
- sůl
- jablka (plátky lehce podušené na másle, na ozdobení)
Postup:
V míse rozmícháme mléko s bílým vínem a vejcem. Po částech vmícháme hrubou mouku a trochu soli. Jablka nastrouháme na jemném struhadle a také je vmícháme do připraveného těstíčka, které by mělo být trochu hustší. Filety z candáta osolíme a obalíme je ze všech stran v těstíčku. Vložíme je do větší pánve s rozehřátým tukem a pozvolna je usmažíme z obou stran dozlatova. Rozdělíme je na talíře a každou porci ozdobíme několika plátky jablek, které jsme předem lehce podusili na troše másla (nebo ve zbylém výpeku z ryb). Podáváme s vařenými bramborami.
Zdroj: www.chutastyl.cz