Candát po zámecku

Candát po zámecku

Ingredience (4 porce):

  • candát 800 gramů (filety bez kůže)
  • mouka pšeničná hrubá 200 gramů
  • jablka 150 gramů (oloupaná, bez jádřinců)
  • vejce 1 kus
  • víno bílé 1 decilitr
  • mléko 0,5 decilitrů
  • tuk (na smažení)
  • sůl
  • jablka (plátky lehce podušené na másle, na ozdobení)

 

Postup:

V míse rozmícháme mléko s bílým vínem a vejcem. Po částech vmícháme hrubou mouku a trochu soli. Jablka nastrouháme na jemném struhadle a také je vmícháme do připraveného těstíčka, které by mělo být trochu hustší. Filety z candáta osolíme a obalíme je ze všech stran v těstíčku. Vložíme je do větší pánve s rozehřátým tukem a pozvolna je usmažíme z obou stran dozlatova. Rozdělíme je na talíře a každou porci ozdobíme několika plátky jablek, které jsme předem lehce podusili na troše másla (nebo ve zbylém výpeku z ryb). Podáváme s vařenými bramborami.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz