Salát s garnáty, špenátem a avokádem

Salát s garnáty, špenátem a avokádem

Ingredience:

  • 1 čerstvou chilli papričku
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • šťávu a jemně nastrouhanou kůru z 1 limetky
  • 1 lžíci sójové omáčky
  • 1 lžíci sezamového oleje
  • 200g velkých vařených garnátů, oloupaných
  • 150g lístků čerstvého špenátu, omytých a osušených
  • 2 velká avokáda
  • sůl na dochucení

Postup:

Jemně nasekejte chilli papričku, a pokud nemáte rádi příliš pálivá jídla, odstraňte semínka. Ve velké míse smíchejte papričku s česnekem, limetkovou šťávou i kůrou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Přidejte garnáty a důkladně je v marinádě obalte (pokud máte čas, nechte je zhruba hodinu marinovat v lednici). Garnáty vyjměte a do marinády místo nich vložte lístky špenátu. Obalte je v marinádě a poté přesuňte do servírovací mísy. Pokrájejte avokáda na kousky a spolu s garnáty je rozložte na zelené lístky. Ochutnejte a případně dosolte.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz