Ingredience:
- 1 čerstvou chilli papričku
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- šťávu a jemně nastrouhanou kůru z 1 limetky
- 1 lžíci sójové omáčky
- 1 lžíci sezamového oleje
- 200g velkých vařených garnátů, oloupaných
- 150g lístků čerstvého špenátu, omytých a osušených
- 2 velká avokáda
- sůl na dochucení
Postup:
Jemně nasekejte chilli papričku, a pokud nemáte rádi příliš pálivá jídla, odstraňte semínka. Ve velké míse smíchejte papričku s česnekem, limetkovou šťávou i kůrou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Přidejte garnáty a důkladně je v marinádě obalte (pokud máte čas, nechte je zhruba hodinu marinovat v lednici). Garnáty vyjměte a do marinády místo nich vložte lístky špenátu. Obalte je v marinádě a poté přesuňte do servírovací mísy. Pokrájejte avokáda na kousky a spolu s garnáty je rozložte na zelené lístky. Ochutnejte a případně dosolte.
Zdroj: www.apetitonline.cz