Ingredience:
- 800g filetů z tresky
- 800 g salátových brambor
- 100 ml zeleninového bujónu
- 1 pl. majonézy
- 1 čl. dijonské hořčice
- 1/2 cibule
- Slunečnicový olej
- Petržel
- Sůl, pepř
- Ocet
Postup:
Brambory si předvaříme. Studené oloupeme, nakrájíme na plátky a podlijeme teplým zel.vývarem. Necháme 15 min.odstát. Poté přidáme majonézu, hořčici, sůl. pepř a trochu octa. Přidáme trochu oleje, nasekanou petržel a cibuli. Pořádně promícháme a dáme vychladit do ledničky. Před servírováním můžeme přidat ještě trochu oleje podle vlastní chuti. Rybu naporcujeme, posolíme, popepříme a zakápneme šťávou z citronu, necháme 15 min marinovat a pečeme v troubě.