Treska s lehkým bramborovým salátem

Treska s lehkým bramborovým salátem

Ingredience:

  • 800g filetů z tresky
  • 800 g salátových brambor
  • 100 ml zeleninového bujónu
  • 1 pl. majonézy
  • 1 čl. dijonské hořčice
  • 1/2 cibule
  • Slunečnicový olej
  • Petržel
  • Sůl, pepř
  • Ocet

Postup:

Brambory si předvaříme. Studené oloupeme, nakrájíme na plátky a podlijeme teplým zel.vývarem. Necháme 15 min.odstát. Poté přidáme majonézu, hořčici, sůl. pepř a trochu octa. Přidáme trochu oleje, nasekanou petržel a cibuli. Pořádně promícháme a dáme vychladit do ledničky. Před servírováním můžeme přidat ještě trochu oleje podle vlastní chuti. Rybu naporcujeme, posolíme, popepříme a zakápneme šťávou z citronu, necháme 15 min marinovat a pečeme v troubě.