Pečená treska s avokádem

Pečená treska s avokádem

Ingredience (2 porce):

  • olej olivový
  • treska 2 porce (filety bez kůže a kostí)
  • sůl mořská
  • pepř mletý
  • bazalka 1 hrst (čerstvá, nasekaná)
  • avokádo 1 kus (vypeckované, vydlabané a nakrájené na plátky)
  • krevety 150 gramů (oloupané)
  • smetana na šlehání 1,4 decilitrů
  • sýr 150 gramů (např. Čedar)

 
Postup:

Troubu vyhřejeme na 220 C. Pekáč potřeme trochou oleje, tresku z obou stran osolíme a opepříme a položíme do pekáče. Filety posypeme bazalkou, poklademe avokádem a krevetami, zakapeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15-20 minut, až maso zezlátne a šťáva vybublá. Dochutíme mořskou solí a mletým pepřem a podáváme jen se zeleným salátem.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz