Ingredience (2 porce):
- olej olivový
- treska 2 porce (filety bez kůže a kostí)
- sůl mořská
- pepř mletý
- bazalka 1 hrst (čerstvá, nasekaná)
- avokádo 1 kus (vypeckované, vydlabané a nakrájené na plátky)
- krevety 150 gramů (oloupané)
- smetana na šlehání 1,4 decilitrů
- sýr 150 gramů (např. Čedar)
Postup:
Troubu vyhřejeme na 220 C. Pekáč potřeme trochou oleje, tresku z obou stran osolíme a opepříme a položíme do pekáče. Filety posypeme bazalkou, poklademe avokádem a krevetami, zakapeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15-20 minut, až maso zezlátne a šťáva vybublá. Dochutíme mořskou solí a mletým pepřem a podáváme jen se zeleným salátem.
Zdroj: www.chutastyl.cz