Ingredience:
- 200g uzeného lososa, natrhaného
- na proužky
- 1 velkou bulvu fenyklu, rozkrojenou napůl a pokrájenou na jemné proužky
- 50g rukoly
- 200g zralých jahod bez stopek, rozpůlených
- citronová šťáva (nemusí být)
NA ZÁLIVKU:
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíci kremžské hořčice
- 1 lžičku tekutého medu
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
V misce smíchejte přísady na zálivku, dochuťte pepřem a solí a dejte stranou. Lososa (podle chuti pokapaného citronovou šťávou, záleží jen na vás), fenykl, roketu a jahody dejte do jiné mísy. Salát přelijte zálivkou a jemně ho promíchejte, aby se všechno pokrylo dresinkem. Jestli chcete, ještě salát dolaďte nahrubo rozdrceným černým pepřem.
Zdroj: www.apetitonline.cz