Salát s lososem, jahodami a fenyklem

Salát s lososem, jahodami a fenyklem

Ingredience:

  • 200g uzeného lososa, natrhaného
  • na proužky
  • 1 velkou bulvu fenyklu, rozkrojenou napůl a pokrájenou na jemné proužky
  • 50g rukoly
  • 200g zralých jahod bez stopek, rozpůlených
  • citronová šťáva (nemusí být)

NA ZÁLIVKU:

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíci kremžské hořčice
  • 1 lžičku tekutého medu
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

V misce smíchejte přísady na zálivku, dochuťte pepřem a solí a dejte stranou. Lososa (podle chuti pokapaného citronovou šťávou, záleží jen na vás), fenykl, roketu a jahody dejte do jiné mísy. Salát přelijte zálivkou a jemně ho promíchejte, aby se všechno pokrylo dresinkem. Jestli chcete, ještě salát dolaďte nahrubo rozdrceným černým pepřem.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz