Grilovaný losos v sezamu

Grilovaný losos v sezamu

Ingredience:

  • losos 6 plátků (6 steaků z čerstvého lososa po 150 g)
  • lilek 800 gramů
  • česnek 50 gramů
  • semínka sezamová 100 gramů (na obalení)
  • ořechy piniové 50 gramů (opražené)
  • šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
  • petržel hladkolistá
  • kmín
  • pepř
  • sůl

 
Postup:

Předehřejeme gril, nebo horkovzdušnou troubu na 160 °C. Kousky ryby osolte, opepřete a pečlivě obalte v sezamu. Vložte do pekáčku nebo na grilovací fólii a zhruba 10 minut pečte.
Poté na gril nebo do trouby vložte rozpůlené lilky. Po 25 minutách z nich lžící vyškrabejte dužninu a spolu s ostatními přísadami ji rozmixujte na jemnou pastu. Tou pak přelijte pečeného lososa a podávejte.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz