Tuňák v tymiánové krustě s parmazánovou kaší

Tuňák v tymiánové krustě s parmazánovou kaší

Ingredience (4 porce):

  • tuňák 600 gramů (filet)
  • sůl
  • pepř bílý (mletý)
  • olej olivový 1 decilitr
  • tymián (sušený, na obalení)
  • salát frisée (několik listů)
  • šťáva citronová (z 1 citronu)

NA PARMAZÁNOVOU KAŠI:

  • brambory 400 gramů (oloupané)
  • smetana 1 decilitr
  • sýr Parmazán 100 gramů (strouhaný)
  • sůl

 
Postup:

Oloupané brambory překrájíme, zalijeme je horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Slijeme je, rozšťoucháme, zalijeme horkou smetanou, přidáme strouhaný parmazán a vše rozšťoucháme na hladkou kaši, kterou podle potřeby ještě dochutíme solí a uložíme v teple. Tuňáka nakrájíme na 4 stejné válečky. Osolíme je, opepříme a pomalu opečeme ze všech stran v pánvi na olivovém oleji tak, aby zůstal tuňák uprostřed růžový. Pak válečky obalíme v sušeném tymiánu. Z parmazánové kaše vytvarujeme pomocí dvou lžic namočených v horké vodě větší noky, rozdělíme je po třech na talíře a každou porci doplníme válečkem tuňáka nakrájeným na tři plátky. Nakonec každou porci doplníme opranými, odkapanými a na kousky natrhanými listy kadeřavého salátu pokapanými citronovou šťávou a ihned podáváme. 

 

Zdroj: www.chutastyl.cz