Ingredience:
- 12 tenčích plátků bagety
- 400g konzervu bílých fazolí ve vlastní šťávě, slitých a opláchnutých
- 150g konzervu tuňáka v olivovém oleji, slitou (olej nechte stranou)
- hrst nahrubo nasekaných lístků petržele
- 2 rajčata, nakrájená na kolečka
- 1 malou červenou cibuli, jemně nakrájenou sůl a pepř na dochucení
- případně olivový olej a citron na zakápnutí
Postup:
Plátky bagety opečte v toustovači, nebo – lépe – všechny najednou na plechu v troubě. Mezitím v misce vidličkou lehce rozmačkejte fazole. Přilijte k nim dvě lžíce olivového oleje z tuňáka a poté přidejte rozdrobené kousky ryby. Zlehka přimíchejte petržel, podle chuti osolte a opepřete. Až bude bageta opečená, pokapejte ji trochou oleje z tuňáka. Na každý plátek chleba položte kolečko rajčete a na něj pak lžíci fazolové směsi; pokud nějaká zbude, uložte ji do lednice, bez problémů vydrží až dva dny. Ozdobte cibulkou, zakápněte trochou oleje (pokud ten z tuňáka už došel, použijte klasický olivový), případně citronovou šťávou a podávejte.
Zdroj: www.apetitonline.cz