Ingredience (4 porce):
- 500g špaget
- 300g konzervovaných mořských plodů
- sklenku bílého vína
- 2 rozdrcené stroužky česneku
- 2 hrsti sekané petržele
- sůl a pepř, nejlépe čerstvě drcený,
- na dochucení
- strouhaný parmazán (pokud vám nevadí, že porušíte pravidlo italské kuchyně nepodávat ho k mořským plodům)
Postup:
Uvařte vodu v rychlovarné konvici a poté jí do tří čtvrtin naplňte velký hrnec. Osolte a vložte do vody špagety. Vařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Mezitím dejte mořské plody včetně nálevu do malého hrnce, přilijte trochu vína a přidejte česnek. Několik minut pomalu vařte; zatím můžete nahrubo nasekat petržel. Tu potom přidejte do omáčky a ještě ji dochuťte slušnou dávkou čerstvě nadrceného pepře. Špagety slijte a nasypte do ohřáté mísy. Zalijte omáčkou a dobře promíchejte. Podávejte s parmazánem, pokud ho máte rádi.
Zdroj: www.apetitonline.cz