Slávky po námořnicku

Slávky po námořnicku

Ingredience (2 porce)

  • 1 kg slávek
  • 1 menší mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • ½ malé bílé cibule
  • ½ malé červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 mini rajčátka
  • 150 ml bílého vína
  • 150 ml 33% smetany
  • 50 ml rybího vývaru
  • bílé pečivo
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

Do hrnce vložíme nakrájenou zeleninu kromě rajčat, přidáme bílé víno, očištěné mušle, sůl, mletý pepř. Přivedeme k varu, vaříme přiklopené 2 minuty. Poté prohodíme, přidáme rajčata, smetanu, rybí vývar a vaříme ještě 2 minuty. Podáváme s rozpečenou bagetkou.

 

Zdroj: www.ceskatelevize.cz