Ingredience:
- 4 steaky z mečouna po cca 150 g
- 2 pomeranče oloupané a nakrájené na kousky
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku utřeného se solí
- Šťáva z jednoho citronu
- Šťáva z jedné limetky
- Šťáva z jednoho pomeranče
- Vinný ocet
- Čerstvý fenykl
- Hrstka kopru
- Sůl
- Pepř
- Bílé pečivo
Postup:
Smícháme šťávu z pomeranče, citrónu s česnekem a olivovým olejem. Podle chuti připepříme. Steaky marinujeme cca 2 hodiny. Fenykl jemně krájený na nudličky vložíme do mikrotenového sáčku a na 15 min. vložíme do mrazničky. Následně smícháme s koprem a pomerančem nakrájeným na kousky. V šejkru smícháme limetkovou šťávu, vinný ocet, olivový olej a sůl. Na středně rozpáleném grilu nebo pánvi zlehka opečeme steak z mečouna, ve středu by měl zůstat šťavnatý. Servírujeme na salátovém podkladu, vše přelijeme zálivkou, přílohou je restované bílé pečivo.