Steak z mečouna marinovaný v citrusech, podávaný na fenyklovo-­pomerančovém salátě

Steak z mečouna marinovaný v citrusech, podávaný na fenyklovo-­pomerančovém salátě

Ingredience:

  • 4 steaky z mečouna po cca 150 g
  • 2 pomeranče oloupané a nakrájené na kousky
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku utřeného se solí
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Šťáva z jedné limetky
  • Šťáva z jednoho pomeranče
  • Vinný ocet
  • Čerstvý fenykl
  • Hrstka kopru
  • Sůl
  • Pepř
  • Bílé pečivo


Postup:

Smícháme šťávu z pomeranče, citrónu s česnekem a olivovým olejem. Podle chuti připepříme. Steaky marinujeme cca 2 hodiny. Fenykl jemně krájený na nudličky vložíme do mikrotenového sáčku a na 15 min. vložíme do mrazničky. Následně smícháme s koprem a pomerančem nakrájeným na kousky. V šejkru smícháme limetkovou šťávu, vinný ocet, olivový olej a sůl. Na středně rozpáleném grilu nebo pánvi zlehka opečeme steak z mečouna, ve středu by měl zůstat šťavnatý. Servírujeme na salátovém podkladu, vše přelijeme zálivkou, přílohou je restované bílé pečivo.