Šťovíková omáčka na lososa

Šťovíková omáčka na lososa

Ingredience:

  • šťovík 100 gramů
  • máslo 40 gramů
  • cibule šalotka 2 kusy
  • víno bílé 4 lžíce
  • smetana zakysaná 150 mililitrů
  • pepř černý (mletý)
  • sůl
  • losos 4 porce (filety)
  • olej 2 lžíce (na smažení)

 
Postup:

Nasekejte na hrubo šťovík a šalotku. V hluboké pánvi rozehřejte máslo a cca 3 minuty na něm smažte šalotky. Přidejte šťovík a duste 4 minuty pod pokličkou. Přilijte víno a svařte na polovinu, cca 3 minuty. Přidejte smetanu, sůl a pepř a nechejte provařit, dokud nebude hotový losos. Lososa osmažte na rozpáleném oleji, 5 minut po každé straně. Úspěch receptu spočívá v konzistenci rybího masa. Nesmíte jej smažit moc dlouho, aby neztratilo šťavnatost. Přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

 

Zdroj: www.igurmet.cz