Ingredience:
- 1 kg čerstvých slávek
- 2 dcl suchého bílého vína
- 1 stroužek česneku
- 0,5 dcl olivového oleje
- 0,5 dcl citronové šťávy
- 1 čerstvá červená chilli paprička nasekaná
- 1 bulva fenyklu, nakrájená na malé kousky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička soli
- 1 hrst nasekaného koriandru
- 1 lžíce propraných a vymačkaných kaparů jemně nasekaných
- Čerstvě mletý pepř
Postup:
Důkladně očistěné slávky vhodíme do vařícího se vína s chilli, fenyklem, česnekem a pepřem. Přiklopíme pokličkou a vaříme 2 – 4 minuty. Zvlášť smícháme olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, kapary a koriandr. Ještě teplé slávky vybereme ze schránek a vložíme do připravené marinády. Necháme 2 hodiny odležet. Podáváme s opečenou ciabattou.