Marinované slávky s fenyklem

Marinované slávky s fenyklem

Ingredience:

  • 1 kg čerstvých slávek
  • 2 dcl suchého bílého vína
  • 1 stroužek česneku
  • 0,5 dcl olivového oleje
  • 0,5 dcl citronové šťávy
  • 1 čerstvá červená chilli paprička nasekaná
  • 1 bulva fenyklu, nakrájená na malé kousky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst nasekaného koriandru
  • 1 lžíce propraných a vymačkaných kaparů jemně nasekaných
  • Čerstvě mletý pepř

Postup:

Důkladně očistěné slávky vhodíme do vařícího se vína s chilli, fenyklem, česnekem a pepřem. Přiklopíme pokličkou a vaříme 2 – 4 minuty. Zvlášť smícháme olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, kapary a koriandr. Ještě teplé slávky vybereme ze schránek a vložíme do připravené marinády. Necháme 2 hodiny odležet. Podáváme s opečenou ciabattou.