Steak z tuňáka s grilovanou zeleninou

Steak z tuňáka s grilovanou zeleninou

Ingredience (2 porce):

  • tuňák (steak)
  • olej olivový (extra panenský)
  • pepř bílý
  • sůl (hrubozrnná)
  • Na grilovanou zeleninu:
  • paprika (mix barev)
  • cuketa
  • lilek
  • cibule
  • žampiony
  • olej olivový (extra panenský)
  • sůl
  • pepř (čerstvě mletý)


Postup:

Maso si nejdříve naložíme do směsi extra panenského olivového oleje a bílého pepře. Steaky pak opečeme na 230 °C po dobu 20 – 25 sekund z každé strany. Po opečení steaky osolíme hrubozrnnou solí, rozkrájíme na 0,5 cm silné plátky, klademe je na připravenou grilovanou zeleninu a ihned podáváme. Grilovaná zelenina: Žampiony nakrájíme na osminy, cibuli na čtvrtiny, cuketu překrojíme napůl a krájíme na cca 0,5 cm plátky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky. Lilek nakrájíme podélně na čtvrtiny a krájíme stejně jako cuketu na zhruba 0,5 cm silné plátky. Zeleninu opékáme na grilovací pánvi rovnoměrně ze všech strach, poté zakápneme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz