Ingredience (2 porce):
- tuňák (steak)
- olej olivový (extra panenský)
- pepř bílý
- sůl (hrubozrnná)
- Na grilovanou zeleninu:
- paprika (mix barev)
- cuketa
- lilek
- cibule
- žampiony
- olej olivový (extra panenský)
- sůl
- pepř (čerstvě mletý)
Postup:
Maso si nejdříve naložíme do směsi extra panenského olivového oleje a bílého pepře. Steaky pak opečeme na 230 °C po dobu 20 – 25 sekund z každé strany. Po opečení steaky osolíme hrubozrnnou solí, rozkrájíme na 0,5 cm silné plátky, klademe je na připravenou grilovanou zeleninu a ihned podáváme. Grilovaná zelenina: Žampiony nakrájíme na osminy, cibuli na čtvrtiny, cuketu překrojíme napůl a krájíme na cca 0,5 cm plátky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky. Lilek nakrájíme podélně na čtvrtiny a krájíme stejně jako cuketu na zhruba 0,5 cm silné plátky. Zeleninu opékáme na grilovací pánvi rovnoměrně ze všech strach, poté zakápneme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme.
Zdroj: www.chutastyl.cz