Omeleta s fetou a tuňákem

Omeleta s fetou a tuňákem

Ingredience:

  • 8 vajec
  • 8 jarních cibulek, šikmo pokrájených
  • 180g fety (nebo balkánského sýra) nalámané na kousky
  • tuňáka z 200g konzervy, okapaného
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

Ve velké míse našlehejte vejce, poté přimíchejte salátové cibulky, nalámanou fetu nebo balkánský sýr a tuňáka. Ochutnejte a případně osolte (sýr bývá dost slaný!) a opepřete. Na teflonové pánvi rozpalte lžíci oleje. Nalijte na ni půlku směsi a nechte pět minut nerušeně opékat na nízkém plameni, dokud nebude téměř hotová. Omeletu pak dejte na tři až čtyři minuty pod rozpálený gril nebo pánev přikryjte poklicí. Stejně upečte zbytek směsi. Podávejte nakrájené na klínky.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz