Tuňák s těstovinami a hráškem

Tuňák s těstovinami a hráškem

Ingredience:

  • 1 středně velkou cibuli, nakrájenou 
  • 4 plátky anglické slaniny 
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 300?g těstovin (zkuste třeba mašličky)
  • 400g konzervu krájených loupaných rajčat
  • 150?g mraženého hrášku
  • tuňáka z 200g konzervy, okapaného
  • 3 lžíce sladké či zakysané smetany
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř, tabasco na dochucení


Postup:

Ve větší silnostěnné pánvi opékejte na olivovém oleji cibuli a anglickou slaninu, dokud cibule nezměkne. Mezitím vařte těstoviny podle pokynů na obalu, aby zůstaly pevné na skus. K cibulce přidejte rajčata a prohřejte. Tři minuty před tím, než se dovaří těstoviny, k nim přidejte hrášek. Slijte a zamíchejte spolu s tuňákem do rajčatové omáčky. Lehce přimíchejte smetanu, osolte, ochuťte trochou pepře a tabasca. Podávejte stylově v miskách.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz