Ingredience:
- 1 středně velkou cibuli, nakrájenou
- 4 plátky anglické slaniny
- 1 lžíci olivového oleje
- 300?g těstovin (zkuste třeba mašličky)
- 400g konzervu krájených loupaných rajčat
- 150?g mraženého hrášku
- tuňáka z 200g konzervy, okapaného
- 3 lžíce sladké či zakysané smetany
- sůl, čerstvě mletý černý pepř, tabasco na dochucení
Postup:
Ve větší silnostěnné pánvi opékejte na olivovém oleji cibuli a anglickou slaninu, dokud cibule nezměkne. Mezitím vařte těstoviny podle pokynů na obalu, aby zůstaly pevné na skus. K cibulce přidejte rajčata a prohřejte. Tři minuty před tím, než se dovaří těstoviny, k nim přidejte hrášek. Slijte a zamíchejte spolu s tuňákem do rajčatové omáčky. Lehce přimíchejte smetanu, osolte, ochuťte trochou pepře a tabasca. Podávejte stylově v miskách.
Zdroj: www.apetitonline.cz