Ingredience:
- 4 filety pražmy královské
- 1 pomeranč
- 1 citrón
- Tymián
SICILSKÝ SALÁT:
- Bílý fenykl
- Černé olivy
- Červená cibulka
- Pár lístků máty
- Piniové oříšky
- Pomerančová a citronová šťáva
- Olej extra virgin
Postup:
Filátka pražmy nařízneme 3 zářezy na kůži a pokapeme citrónovou a pomerančovou šťávou, přidáme tymián, špetku soli a zakápneme olivovým olejem. Filety pečeme v troubě pod grilem kůží nahoru. Mezitím si připravíme salát. Do mísy nastrouháme fenykl, přidáme pomeranč nakrájený na měsíčky, celé olivy, pár lístků máty a cibulku nakrájenou na kolečka. Zakápneme citronovou i pomerančovou šťávou a olivovým olejem, posypeme piniovými oříšky a vše dobře promícháme. Podle chuti dosolíme. Pražmu podáváme se Sicilským salátem.