Filety pražmy se Sicilským salátem

Filety pražmy se Sicilským salátem

Ingredience:

  • 4 filety pražmy královské
  • 1 pomeranč
  • 1 citrón
  • Tymián

SICILSKÝ SALÁT:

  • Bílý fenykl
  • Černé olivy
  • Červená cibulka
  • Pár lístků máty
  • Piniové oříšky
  • Pomerančová a citronová šťáva
  • Olej extra virgin

Postup:

Filátka pražmy nařízneme 3 zářezy na kůži a pokapeme citrónovou a pomerančovou šťávou, přidáme tymián, špetku soli a zakápneme olivovým olejem. Filety pečeme v troubě pod grilem kůží nahoru. Mezitím si připravíme salát. Do mísy nastrouháme fenykl, přidáme pomeranč nakrájený na měsíčky, celé olivy, pár lístků máty a cibulku nakrájenou na kolečka. Zakápneme citronovou i pomerančovou šťávou a olivovým olejem, posypeme piniovými oříšky a vše dobře promícháme. Podle chuti dosolíme. Pražmu podáváme se Sicilským salátem.