Ingredience (4 porce):
- 400 g salátových brambor (varný typ A)
- 1 lžíce bílého vinného octa
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 80 ml slunečnicového nebo olivového oleje
- 330 g nakládané červené řepy (malá sklenice), na kostky
- 3 nakládané okurky, pokrájené na kostičky
- 1 nakyslé jablko, bez jádřince a pokrájené na kostičky
- 50–80 g kyselého sledě, nakrájeného na proužky
- 2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce nasekaného kopru (nemusí být)
- 200 g zakysané smetany
- 2 vejce uvařená natvrdo, pokrájená
Postup:
Uvařte brambory, ještě teplé je oloupejte a pokrájejte na kostky. Ihned je opatrně promíchejte se zálivkou z octa, soli, pepře, hořčice a oleje. Nechte vychladnout. Pak zlehka přimíchejte zbylé přísady a nechte v chladu asi 2 hodiny rozležet. Před podáváním můžete ozdobit půlkami citronu.
Zdroj: www.apetitonline.cz