Bramborový salát s řepou a kyselým sleděm

Bramborový salát s řepou a kyselým sleděm

Ingredience (4 porce):

  • 400 g salátových brambor (varný typ A)
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 80 ml slunečnicového nebo olivového oleje
  • 330 g nakládané červené řepy (malá sklenice), na kostky
  • 3 nakládané okurky, pokrájené na kostičky
  • 1 nakyslé jablko, bez jádřince a pokrájené na kostičky
  • 50–80 g kyselého sledě, nakrájeného na proužky
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce nasekaného kopru (nemusí být)
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 vejce uvařená natvrdo, pokrájená

 

Postup:

Uvařte brambory, ještě teplé je oloupejte a pokrájejte na kostky. Ihned je opatrně promíchejte se zálivkou z octa, soli, pepře, hořčice a oleje. Nechte vychladnout.  Pak zlehka přimíchejte zbylé přísady a nechte v chladu asi 2 hodiny rozležet. Před podáváním můžete ozdobit půlkami citronu.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz