Ropušnice na citronové trávě s brokolicí

Ropušnice na citronové trávě s brokolicí

Ingredience:

  • 4 plátky ropušnice
  • 2 polévkové lžíce rybí omáčky
  • 2 zelené chilli papričky
  • 4 stébla citronové trávy
  • 1 pórek
  • 500 gramů brokolice
  • 4 polévkové lžíce oleje
  • 4 polévkové lžíce ústřicové omáčky
  • 1 čajová lžička zázvoru

 

Postup:

Rybí plátky i s kůží omyjeme, osušíme a nakrájíme na 2 cm široké nudličky. Chilli papričky nakrájíme na kolečka a zamícháme je do rybí omáčky. Rybu marinujeme asi 1 hodinu. Stébla citronové trávy nakrájíme na asi 5 cm dlouhé kousky. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka. Brokolici omyjeme a rozebereme na drobné růžičky, košťál oloupeme a nakrájíme na kousky. Ve woku rozehřejeme olej a růžičky brokolice i košťál na něm zvolna opečeme, přidáme pórek a zastříkneme ústřicovou omáčkou. Nakonec přimícháme nastrouhaný zázvorový kořen. Vše vyjmeme a uchováme horké. Do rozehřátého woku přilijeme zbývající olej, vložíme rybu a opatrně opékáme při mírné teplotě asi 5 minut. Brokolici a pórek upravíme na talíře, přidáme rybu a ihned podáváme.