Mořský vlk pečený s rybízem

Mořský vlk pečený s rybízem

Ingredience (4 porce):

  • mořský vlk 4 porce (filety s kůží)
  • slanina anglická 150 gramů
  • rybíz 150 gramů (červený, případně i bílý)
  • paprička chilli červená 2 kusy
  • víno bílé 1 decilitr
  • olej 1 lžíce
  • pepř bílý (mletý)
  • sůl

Postup:

Filátka z rybího masa osolíme, opepříme, vložíme kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a opečeme z jedné strany dozlatova. Filátka vyjmeme, do výpeku v pánvi vložíme anglickou slaninu nakrájenou na plátky a nadrobno nakrájené chilli papričky (aby nebyly tak ostré, můžeme je předem zbavit semínek) a vše zalijeme bílým vínem. Do pánve vrátíme zpět opečená filátka, ale tentokrát kůží nahoru, zvýšíme plamen a vše krátce zprudka povaříme. Měkké rybí maso opět vyjmeme a udržujeme v teple. Do pánve přidáme kuličky rybízu, krátce je ve výpeku prohřejeme a směs podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Filátka rozdělíme na talíře, přelijeme je směsí z pánve a podáváme s čerstvým pečivem.

  

Zdroj: www.chutastyl.cz