Ingredience:
- ryba mořská 350 gramů (losos)
- vývar zeleninový 150 mililitrů
- máslo
- tymián
- sůl
- pepř bílý (mletý)
- olej 2 lžíce
- šafrán 1 lžička
- bazalka 1 lžička
- houby 150 gramů
- jogurt bílý 1 balení
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
Postup:
Filety z lososa osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem. V pánvi rozehřejeme kousek másla a rybu na něm opečeme. V druhé pánvi rozpálíme olej, na něm podusíme nakrájené houby, přidáme zeleninový vývar, do kterého jsme dali lžičku šafránu. Povaříme, přidáme jogurt (kdo se nebojí o linii, může použít smetanu) a nasekanou bazalku. Znovu provaříme a případně zahustíme omáčku mouku. Rybu podáváme přelitou šafránovou omáčkou bez přílohy, nebo s rýží.
Zdroj: www.chutastyl.cz