Suroviny:
- 4 filety z ropušnice
- 8 malých rajčat
- 1 stroužek česneku
- 50 g loupaných mandlí
- Směs koření Ras el Hanout
- 8 lístků nasekané bazalky
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup:
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Rajčata spaříme, oloupeme, vnitřek a šťávu odstraníme a zbytek nakrájíme na kostičky. Smícháme se lžící oleje, sekaným česnekem, osolíme a opepříme. Mandle na pánvi nasucho orestujeme dozlatova, necháme je vychladnout a nasekáme nahrubo. Filety osolíme, opepříme a potřeme olejem. Z alobalu odstřihneme obdélníky na balíčky. Na každý vložíme 3 lžíce rajčatové směsi, na kterou položíme filety a na ně dvě špetky koření, rozdělíme mandle, bazalku, zastříkneme olejem a balíčky pečlivě uzavřeme. Vložíme je na plech do trouby a pečeme 15 minut. Poté nerozbalené klademe na talíře.