Ropušnice na marockém koření

Ropušnice na marockém koření

Suroviny:

  • 4 filety z ropušnice
  • 8 malých rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g loupaných mandlí
  • Směs koření Ras el Hanout
  • 8 lístků nasekané bazalky
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

 

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Rajčata spaříme, oloupeme, vnitřek a šťávu odstraníme a zbytek nakrájíme na kostičky. Smícháme se lžící oleje, sekaným česnekem, osolíme a opepříme. Mandle na pánvi nasucho orestujeme dozlatova, necháme je vychladnout a nasekáme nahrubo. Filety osolíme, opepříme a potřeme olejem. Z alobalu odstřihneme obdélníky na balíčky. Na každý vložíme 3 lžíce rajčatové směsi, na kterou položíme filety a na ně dvě špetky koření, rozdělíme mandle, bazalku, zastříkneme olejem a balíčky pečlivě uzavřeme. Vložíme je na plech do trouby a pečeme 15 minut. Poté nerozbalené klademe na talíře.